Calendar   |   Subscription Packages  |   Products  |   Donations  |   Gift Cards   | My Account  |   Shopping Cart  
Cannot access this performance because it occurred in the past: 9/21/19 7:00 PM.
The selected performance is NOT available for sale.
Please Select Tickets
You have selected:
4D Production, Inc. presents
2019: ONE STVARI (Those Things) (4D Production)
Seminar - Kabare
Saturday, September 21, 2019 at 7:00PM

Athenaeum Main Stage
2936 N. Southport Ave.
Lobby level
Chicago, IL 60657
Lincoln, Wellington and Southport
CTA Bus #9; Brown Line Wellington Stop

Ages 16+. Performed in Serbian. Event lasts 90 minutes with no intermission. Doors open one hour prior to showtime.

ONE STVARI (Those Things) is a mixture of theatre, workshop, cabaret, monodrama, therapy, and presentation. The main and only character is a Serbian sexual and marital therapist, Dr. Agoljub. This is also a type of laughter therapy, with the idea of having fun, but also helping all those who are able to recognize their own problem yet hesitant to look for a sexual therapist or a marital counselor.

The play represents a creative blend of professional and personal experience, with regard to gender relations. The emphasis is seemingly only on sex, but the show goes even wider and deeper, with the analysis of all other aspects of living together and the relations between men and women.

Even though the theme of sex and sexual (dis)satisfaction is already a bit delicate, the performance is at all times within the limits of good taste.

ONE STVARI (Those Things) has played over 200 times, in front of packed auditoriums, both nationally and internationally. For this show, the tickets move fast!
Seminar-kabare o seksualnom (ne)zadovoljstvu baziran je na tekstu Bernharda Ludviga u adaptaciji, režiji i izvođenju Dragoljuba Ljubičića Mićka

O PREDSTAVI: „ONE STVARI“ su mešavina između seminara, kabarea, monodrame, terapije i prezentacije. Glavni i jedini lik je seksualni i bračni terapeut Dr Agoljub. Reč je o vrsti smeho-terapije sa idejom da zabavi ali i pomogne svima onima koji uspeju da prepoznaju i neki svoj problem ali oklevaju da potraže seksualnog terapeuta ili bračnog savetnika.

Komad predstavlja kreativan spoj profesionalnog iskustva i nekih univerzalnih istina kada je reč o odnosima među polovima. Akcenat je samo naizgled na seksu ali neprestano se zalazi i šire i dublje, uz analizu i svih ostalih aspekata zajedničkog života i odnosa između muškarca i žene.

Iako je tema seksa i seksualnog (ne)zadovoljstva već sama po sebi škakljiva, izvođenje nikad ne prelazi granice dobrog ukusa.

Predstava „ONE STVARI“ je igrana preko 200 puta, uvek pred prepunim salama uz traženu kartu više. Gostovala je u skoro svim pozorištima i domovima kulture u Srbiji i širom sveta.

O GLUMCU: Rođen 1962. godine, Dragoljub Ljubičić Mićko je poznat pre svega po svojoj višedecenijskoj karijeri glumca humoriste, satiričara, kao i scenariste i to prvobitno u okviru nekada jako popularne humorističko-satirične pozorišne trupe pod imenom „Indexovo radio pozorište“, koja je najangažovanije delovala u drugoj polovini osamdesetih na radiju, kao i tokom devedesetih na pozorišnoj sceni.

Osim u "Indexovom radio pozorištu", glumio je i u nizu domaćih i stranih filmova i televizijskih serija, a imao je i nekoliko autorskih televizijskih serijala od kojih je jedan još u toku:

- „Pozovi M... ili će on tebe“ – 2007. - „Lekoviti show“ – 2015. - „PLjiŽ“ – 2018/2019. (u toku je treća sezona)

Mićko se već 35 godina bavi marketingom u sopstvenoj firmi „Tim talenata“, muzikom, ali i pisanjem, pa se njegove humorističko-satirične knjige „Nacionalni park Srbija“ 1 i 2 (u dva dela) mogu pronaći u skoro svačijoj kućnoj biblioteci.

Najradije se bavi humorom proizašlim iz mentaliteta, kao i karakternom imitacijom, a poznat je i po brojnim sugestivno dočaranim likovima srpskih političara, kako prošlih, tako i aktuelnih.

Zvanični YouTube kanal Dragoljuba Ljubičića Mićka: https://www.youtube.com/user/forbanxx